Walmart byl ve čtvrtletí ztrátový, výsledky ale překonaly odhady

16.08.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 16. srpna (ČTK) - Americký maloobchodní gigant Walmart vykázal za druhé čtvrtletí čistou ztrátu 861 milionů dolarů (zhruba 19,5 miliardy Kč) kvůli rozsáhlým investicím, jeho výsledky však překonaly očekávání analytiků. Firma navíc zlepšila celoroční výhled, takže její akcie zamířily prudce vzhůru.

Čtvrtletní tržby společnosti se zvýšily o téměř čtyři procenta na 128 miliard dolarů, zatímco analytici je v anketě agentury Reuters odhadovali pouze na necelých 126 miliard dolarů. Tržby v amerických obchodech otevřených minimálně rok se zvýšily o 4,5 procenta. To představuje nejprudší růst za více než deset let.

Walmart těží rovněž z rozšiřování aktivit v oblasti internetového prodeje. V samotných Spojených státech se jeho tržby z internetového prodeje zvýšily o 40 procent, tempo jejich růstu tak zrychlilo z 33 procent v předchozím kvartálu.

Bez zahrnutí mimořádných položek vydělala firma 1,29 dolaru na akcii. Zisk tak rovněž překonal očekávání analytiků, kteří jej odhadovali na 1,22 dolaru na akcii.

pmh sva

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK