Rychlé půjčky vás mohou dostat rychle do problémů. Jak jim předejít?

24.09.2018 | , Půjčka.co
Komerční sdělení


Ne nadarmo se říká: „Rychle nabyl, rychle pozbyl.“ Unáhlená rozhodnutí nemusí vždy vést ke zdárnému konci. Pro půjčky pak toto pravidlo platí dvojnásob.

Podpisu smlouvy by vždy mělo předcházet důkladné proklepnutí aktuální nabídky a zhodnocení vašeho současného finančního stavu. V opačném případě byste se mohli dostat do velkých finančních problémů, které mohou končit exekucí.

Potřebujete půjčit snadno a rychle a nejlépe ještě dnes? Pak i přesto se snažte svou situaci vzít pevně do svých rukou. I rychlé půjčky lze vyřídit bez ukvapených závěrů. Zapotřebí je jen ujasnit si:

  •  na co si potřebujete půjčit,
  •  kolik si potřebujete půjčit,
  •  zda máte na pravidelné splácení,
  •  zda je půjčka pro vás opravdu jediným řešením.

Neexistuje-li alternativa, nezbývá vám nic jiného než se poohlédnout na úvěrovém trhu po vhodné půjčce. Ta automaticky nemusí být jen od nebankovních společností, i banky dnes dokážou poskytnout online úvěr během pár minut.

Zanedbání bonity se nevyplácí

Podepíšete-li první půjčku, která se vám namane, a to bez jakéhokoliv přečtení smlouvy a doptávání se na její podmínky, pak si zaděláváte na pořádný malér. Upsat se totiž můžete ďáblu, který vás může dostat do pekelných dluhů. Především pak půjčky bez registru a půjčky bez dokládání příjmů představují snadné získání peněz, avšak zároveň mohou velmi snadno končit exekutorem za dveřmi. Proč tomu tak je?

Pakliže poskytovatel neprověří důkladně vaši bonitu, snadno se stane, že se dostanete brzy do problémů se splácením. Rychle tak budete stát opět před rozhodováním, jak vyřešit vaši finanční tíseň. Půjčku možná začnete řešit další půjčkou a dostanete se do dluhového kolotoče, ze kterého vede velmi trnitá cesta ven.

I špatně přečtená smlouva vás může dostat do ještě větších dluhů

Jen zanedbaná úvěruschopnost ale není jedinou nástrahou rychlých půjček. Do problémů se splácením vás může dostat i nedbalé přečtení smlouvy a nezájem. Přehlédnutá vysoká výše RPSN, dodatky malým písmem, nepřiměřené sankce či enormní úroky z prodlení. To vše vás může ve smlouvě překvapit, proto si ji vždy důkladně přečtěte, a pokud čemukoliv v dokumentu nerozumíte, nechte si vše vysvětlit.

Někteří poskytovatelé se navíc snaží nové klienty nalákat na první půjčku zdarma. Ta sice může být pro jednou vhodným a levným řešením, jak získat peníze, ale zároveň vás také může dostat do situace, kdy si budete připadat pevný v kramflecích, a jakoukoliv další půjčku si sjednáte ihned bez dalšího ověřování, což by opět mohlo skončit nesplacenými závazky a exekutor za dveřmi.

Co když u vás už exekutor zvoní? Nezapírejte se, dluhy řešte, zajímejte se o možnost osobního bankrotu!

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení