Novým členem představenstva ČD je šéf koncepce Dvořák

18.09.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. září (ČTK) - Dozorčí rada Českých drah dnes zvolila do představenstva společnosti dosavadního ředitele odboru koncepce a rozvoje dopravy Radka Dvořáka. Představenstvo tak bude mít tři členy a bude po odchodu bývalého předsedy Pavla Krtka opět usnášeníschopné. Dvořák bude mít na starosti úsek ekonomiky a informatiky. ČTK to řekl mluvčí ČD Radek Joklík.

Dozorčí rada minulý týden odvolala z pětičlenného představenstva Martina Bělčíka a Ludvíka Urbana a z funkce předsedy představenstva sesadila Pavla Krtka. Krtek mohl v představenstvu zůstat jako místopředseda, ale funkci v pátek odmítl a proto jej dnes dozorčí rada rovněž odvolala.

Představenstvo v současnosti vede Miroslav Kupec, který měl ve vedení dosud na starosti správu majetku a servis železniční techniky. Třetím členem zodpovědným za úsek osobní dopravy je Michal Štěpán.

Dvořák v ČD působí 11 let. Dosud měl na starosti obchodní a investiční strategii osobní dopravy, přípravu a obhajobu obchodního modelu ratingové agentuře a investorům při refinancování, provozně ekonomické analýzy a návrhy optimalizace osobní dopravy, rozvoj mezinárodní spolupráce a odborná komunikaci vůči EU.

Podle médií je dnešní jmenování Dvořáka dočasné. Nové tři členy má následně vyhledat personální společnost Constellation doporučená ministrem dopravy Danem Ťokem (za ANO).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK