Čínské investiční fórum začně dnes na Pražském hradě

16.10.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. října (ČTK) - Čínské investiční fórum, kterého se zúčastní přes 500 hostů ze 14 zemí, začne dnes na Pražském hradě. Po slavnostním zahájení budou následovat panelové diskuse řady politiků, ekonomů a šéfů firem. S účastí na galavečeru počítá i prezident Miloš Zeman, zúčastní se jej mimo jiné i předseda představenstva obří čínské společnosti CITIC. Fórum je organizováno ve formátu spolupráce 16 zemí střední a východní Evropy a Číny, tzv. Platformy 16+1.

Delegaci CITIC Group povede předseda představenstva firmy Čchang Čen-ming, její součástí budou prezidenti CITIC Bank a CITIC Trust. Předseda představenstva CITIC by se mohl setkat se Zemanem. Ten patří mezi dlouhodobé podporovatele obchodování s Čínou a čínských investic v ČR. V minulosti sliboval jejich velký nárůst, podle kritiků jsou však proti očekávání nižší. Na začátku listopadu Zeman odcestuje na čtvrtou návštěvu Číny ve funkci prezidenta.

Mezi dalšími hosty fóra bude například předseda představenstva HNA Group, jejíž součástí je společnost Hainan Airlines, která začala provozovat první leteckou linku do ČR. K dalším hostům z oblasti cestovního ruchu patří nejvyšší manažeři největší online travel agentury v Číně, společnosti Ctrip. Za ČR se zúčastní zástupci největších podnikatelských skupin, jako jsou PPF, J&T Finance Group, Penta, Rockaway Capital, Unimex nebo Škoda Auto.

fd mal

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK