PPF koupí obchodní centrum v Petrohradě za čtyři miliardy Kč

17.10.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. října (ČTK) - Společnost PPF Real Estate koupí od finské firmy Stockmann obchodní centrum Nevsky v Petrohradě. Realitní divize impéria nejbohatšího Čecha Petra Kellnera za nemovitost zaplatí 171 milionů eur (asi 4,4 miliardy korun). Stockmann to oznámil v tiskové zprávě. Upozornil na to dnes server Euro.cz. Vyjádření PPF ČTK zjišťuje.

Nevsky centrum bylo otevřeno v listopadu 2010. Celková plocha obchodních a kancelářských prostor je 91.000 metrů čtverečních. K 1. lednu letošního roku činila účetní hodnota centra 181 milionů eur. Transakce podléhá schválení ruským antimonopolním úřadem FAS. Cílem obou stran kontraktu je její vypořádání do konce roku 2018.

\"Prodej umožňuje společnosti Stockmann plně se soustředit na rozvoj svých obchodních domů ve Finsku a pobaltských zemích. Zároveň nám dává finanční flexibilitu,\" uvedl generální ředitel skupiny Stockmann Lauri Veijalainen.

Stockmann hledal podle Eura kupce poměrně dlouho, což se projevilo ve výši ceny. Finská firma oznámila svůj záměr centrum prodat v říjnu 2016. Dlouho to vypadalo, že nemovitost převezme ruský miliardář Boris Mints, z dohody ale nakonec sešlo. Stejně tomu bylo v případě dalšího zájemce, americké finanční společnosti Morgan Stanley. Finský Stockmann se z Ruska zcela stahuje.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK