Novým předsedou představenstva ČD-Telematika se stal David Wolski

19.10.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. října (ČTK) - Novým předsedou představenstva telekomunikační společnosti ČD - Telematika se stal bývalý finanční ředitel firmy David Wolski (46). Zvolilo ho představenstvo podniku, Wolski ve funkci nahradil Miroslava Řezníčka. ČTK to dnes sdělila mluvčí firmy Lucie Tomaštíková. Většinovým vlastníkem společnosti jsou České dráhy.

\"David Wolski působí v ČD - Telematice na pozici finančního ředitele od března roku 2016. Společnost tedy velmi dobře zná a kontinuita v jejím vedení tak zůstane zachována, jak v plnění obchodních záměrů, tak i v dosahování dlouhodobých strategických cílů,\" uvedla Tomaštíková. Wolskiho mandát bude pětiletý.

Wolskiho předchůdce Řezníček skončil ve funkci tento týden poté, co mu vypršel kontrakt. Dozorčí rada mu už novou smlouvu nenabídla a do představenstva jmenovala Wolskiho. Dalšími členy nejužšího vedení společnosti jsou Bruno Wertlen a Michal Frano.

Další změny se minulý týden udály v dozorčí radě společnosti, jejímž novým předsedou je šéf Českých drah Miroslav Kupec. Nahradil tak poslance Milana Ferance (ANO), který se přesunul na pozici řadového člena rady. Novým členem rady se stal také generální ředitel Správy železniční dopravní cesty Jiří Svoboda, který bude místopředsedou. Odvoláni naopak byli Roman Vaigel a Tomáš Drmola, skončil také bývalý šéf Českých drah Pavel Krtek. V radě dál zůstali Robert Ševela, Vladimír Bařinka a Milan Gajdoš. Počet členů rady se tak snížil na šest.

ČD-Telematika nabízí ICT služby státním i soukromým organizacím, zejména internetové, datové a telekomunikační služby. Firma působí také v dopravě, kde spolupracuje s Českými drahami na vybavení vlaků bezpečnostními technologiemi. Firmě loni meziročně klesly tržby o 257 milionů korun na 1,47 miliardy korun. O 3,3 procenta na 51,4 milionu korun se snížil čistý zisk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK