Okin BPS vytvoří v San Antoniu své americké ústředí

23.10.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Antonio (USA) 23. října (ČTK) - Společnost Okin BPS, která sídlí v České republice, vytvoří v texaském San Antoniu své americké ústředí. Ve městě tak vznikne více než 1400 pracovních míst, uvedla dnes agentura AP. Podle serveru San Antonio Express-News firma do nového ústředí investuje kolem 23 milionů dolarů (516 milionů Kč).

\"Pro San Antonio je to velké vítězství,\" uvedla šéfka nadace pro hospodářský rozvoj San Antonia SAEDF Jenna Saucedová-Herreraová. Rozhodnutí podniku vítá i guvernér státu Texas Greg Abbott. \"V Texasu jsme vytvořili velmi příznivé podnikatelské podmínky, které přitahují firmy jako je Okin,\" prohlásil.

Většinový majitel společnosti Okin BPS Michal Jelínek upozornil, že do ústředí v San Antoniu přivede pouze \"dva nebo tři lidi z České republiky\". Firma od místních úřadů pravděpodobně získá daňové úlevy a granty v hodnotě milionů dolarů, uvedla AP.

Společnost Okin BPS je poskytovatelem služeb pro podniky. Firma nabízí služby v oblasti podnikových procesů, jako je podpora obchodní sítě, vytváření technických řešení a cenových nabídek či zajišťování technické podpory a vícejazyčné zákaznické podpory.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK