Bakala prodal nemovitosti v Karlíně realitnímu fondu Amundi CR

01.11.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. listopadu (ČTK) - Podnikatel Zdeněk Bakala prodal skupinu nemovitostí v pražském Karlíně realitnímu fondu Amundi Czech Republic. Součástí komplexu je i multifunkční sál Forum Karlín. ČTK to dnes sdělila Bakalova mluvčí Šárka Samková. Obě strany se dohodly, že cenu transakce nezveřejní.

Lidové noviny v létě napsaly, že obchod by měl dosahovat 1,3 miliardy korun. Investice do výstavby komplexu přesáhly miliardu korun, uvedl list.

\"Před osmi lety jsem se rozhodl přispět k rozvoji pražského Karlína revitalizací historických průmyslových objektů a výstavbou unikátního administrativně-společenského komplexu. Dnes je správný čas podívat se na nové investiční příležitosti,\" uvedl dnes Bakala.

Forum Karlín se skládá z několika částí. Centrem areálu je multifunkční prostor určený pro pořádání hudebních, společenských a odborných akcí. Součástí komplexu je mediální newsroom vydavatelství Economia, který se nachází v rekonstruovaných prostorách historického objektu někdejší kotlárny. Další částí je administrativní budova nabízející kancelářské plochy s terasami a výhledem do okolí.

Karlínský komplex nemovitostí sice změnil majitele, firmy Bakaly ale na této adrese zůstanou. Podle ředitelky Bakalovy společnosti BM Management Zuzany Řezníčkové se bude časem odtud stěhovat herní studio Warhorse, do kterého Bakala rovněž investoval. \"Rostoucímu tvůrci nejúspěšnější české hry Kingdom Come začínají být prostory karlínského Fora malé,\" doplnila Řezníčková.

Bakala, bývalý spolumajitel těžební firmy OKD, se postupně zbavuje aktiv v Česku. Z velkých majetků mu zde patří vydavatelství Economia (vydává Respekt, Ekonom a Hospodářské noviny), a dosud právě Forum Karlín.

Amundi Czech Republic je součástí skupiny Amundi, jednoho z největších správců aktiv v Evropě.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK