Oblá koupelna, která se neokouká

12.11.2018 | , InexFin Praha
Komerční sdělení


Koupelnové doplňky výrazně ovlivňují celkový dojem z designu koupelny. Přednost bychom přitom měli dávat nadčasovým a klasickým prvkům, protože krátkodobé módní trendy se mohou po čase okoukat. To však neznamená, že koupelna musí být nudná! Buďte kreativní a nebojte se oblých tvarů. Díky tomuto modernímu stylu koupelna neztratí ani po letech nic ze své krásy a funkčnosti.

Tento moderní koupelnový návrh působí velmi světle a prostorně. Architektka interiéru zde úmyslně vsadila na bílou barvu. Ta totiž vyzdvihuje prostorový pocit loftu a je akcentována pouze několika cíleně vsazenými prvky ve formě dřevěných doplňků a rostlin. Navíc jsou tu chytře kombinovány sanitární výrobky v lesklém a matném chromu. Okno sahající až k podlaze zaručuje dostatek přírodního světla ve dne a rovněž podporuje charakter loftu. Protažené zrcadlo stejně jako sprcha v úrovni s podlahou, vytváří optickou prostornost, a kromě toho poskytuje možnost vytvořit samostatný prostor pro líčení.

Oblé tvary jako tvůrčí princip

Návrh koupelny je založen zejména na precizní práci s jemnými geometrickými obrysy. Forma oblých tvarů je v současné architektuře vysoce aktuální téma. Tento trend najdeme nejen u nábytku, sedacích souprav a svítidel, ale také u audiosystémů a chytrých telefonů. Je úzce spojený s doposud dominujícím minimalistickým trendem, který posouvá dále do jemnějších a emocionálnějších forem.

V oblasti koupelen to byl například výrobce Viega, který tento trend rozpoznal a stylizoval do ovládací desky pro WC Visign for More 105. V úzké spolupráci se společností Artefakt design z německého Darmstadtu byl vytvořen design přesahující sezónní výstřelky, který zcela jistě svou formou a precizní funkčností přetrvá řadu let. Vysoce kvalitní materiály, jakými jsou sklo a hliník, zdůrazňují nové křivky a jsou zárukou dlouhodobé kvality a optimálních hygienických podmínek při každodenním používání.

Designová ocenění

Ještě před uvedením na trh získaly ovládací desky na veletrhu ISH cenu Design Plus powered by ISH 2017 a ocenění iF Design Award. Achim Pohl, designér, který v rámci práce pro studio Artefakt ovládací desky vytvořil, dodává: „Pěkný produkt tvoří část obrazu života uživatele. Vyplatí se pořizovat si produkty přesně podle vlastní identity a dostat tak architekturu do svého běžného života.“

Harmonický celek

Ovládací deska zároveň koresponduje s dalšími produkty, které odpovídají trendu měkkých a jemných křivek. Je tomu tak v případě velkorysé sprchy lícující s podlahou s vysoce výkonným sprchovým žlábkem v matném chromu. Žlábek je ze sortimentní řady Advantix od Viega, a jeho kulaté obrysy analogicky souzní s ovládací deskou.

Také pod umyvadlem najdeme produkty ladící s popsaným designovým směrem. Konstrukce sifonu podléhá jemné geometrii, které dominuje válec se zakulacenými hranami. Sifon doplňují rohové ventily, které se místo zepředu nově obsluhují zespodu, aby nic nerušilo harmonický celek.

Trvalá estetika

Prostor, kterým se obklopujeme, by měl odpovídat naší komplexní identitě. Míní se tím i obytný prostor, styl zařízení nebo nároky, jaké máme na svou koupelnu. Trendy by měly při tom opatrně odpovídat novým formám a materiálům. Zejména u koupelny platí, že dlouhá životnost je stejně důležitá jako funkčnost a jednoduchá ovladatelnost výrobků.

Obrázky a jejich popis:

 

 

 

Ukázka koupelny zařízené podle aktuálního trendu oblých tvarů. (foto: Viega)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovládací deska Visign for More 105 reprezentuje nový design oblých tvarů. Ten dále rozvíjí doposud dominující minimalistický trend o jemnější a emocionálnější křivky.(foto: Viega)

 

 

 

 

 

 

 

 

Sprchový žlábek Advantix od firmy Viega se zakulacenými konturami dokonale doplňuje nový stylisti

 

 

 

 

 

 

 

 

Pod umyvadlem vyniká sifon Eleganta s rohovými ventily – vše v jemných geometrických tvarech. (foto: Viega)

 

 

 

 

 

 

 

Preciznost v designu a funkčnost u umyvadla: Zakulacený kryt odtokového ventilu souzní s tvarem umyvadla. Jediné stisknutí prstem stačí k tomu, aby se odtokový ventil otevřel nebo zavřel. (foto: Viega)

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení