Tržby Linetu meziročně vzrostly o více než 11 pct na 6,5 mld Kč

13.11.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Želevčice (Kladensko) 13. listopadu (ČTK) - Tržby výrobce zdravotnických lůžek Linet meziročně vzrostly v uplynulém obchodním roce o více než 11 procent na 6,5 miliardy korun (252 milionů eur). Společnost, která vyrábí nedaleko Slaného na Kladensku, očekává další růst, do roku 2022 chce mít tržby přes deset miliard korun, sdělila dnes ČTK Daniela Benešová z komunikační agentury.

Zisk společnosti dosáhl zhruba jedné miliardy korun. \"Zisk byl negativně ovlivněn jak posilováním koruny, tak zároveň oslabováním dolaru vůči euru. Navzdory tomu se nám daří držet ambiciózní plány rozvoje. Rosteme rychleji než trh, tedy na úkor naší konkurence,\" ředitel Linet Group Tomáš Kolář.

Obchodní rok společnosti končí v březnu. Letošní výsledky od prvního dubna do 30. září přesáhly tři miliardy korun, což je přibližně o desetinu více než ve srovnatelném období loňského roku. Zisk rostl o čtvrtinu - na necelých 400 milionů korun.

\"Vždy výrazně zrychlujeme v druhé polovině fiskálního roku. Právě letošní listopad bude absolutně nejsilnější v historii firmy - celá skupina vyexpeduje 14.000 lůžek. V Želevčicích vyrobíme 7900 lůžek a 9000 jich pošleme klientům. To je také nejvíce v historii,\" dodal Kolář.

Linet Group je největším evropským dodavatelem zdravotnických lůžek, antidekubitních matrací, nábytku i kompletních řešení pro nemocnice a pečovatelská zařízení. Sídlí v nizozemském Dordrechtu a zaměstnává 1680 lidí. Své produkty vyrábí v německém závodě ve Wickede a ve dvou závodech u Slaného, odkud je vyváží do více než sta zemí po celém světě.

sbe dr

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK