Fio banka letos znásobila čistý zisk na 745 milionů Kč

13.11.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. listopadu (ČTK) - Fio banka vykázala za letošní tři čtvrtletí hrubý zisk 745 milionů korun, o rok dříve to bylo 236 milionů korun. Bilanční suma banky stoupla na 130 miliard korun. Výsledky dnes oznámil na tiskové konferenci obchodní ředitel banky Jan Bláha. Pokud podle něj nenastane do konce roku nějaká negativní událost, dosáhne za celý rok zisk miliardu korun.

Objem vkladů ke konci září vzrostl na 124 miliard Kč a objem úvěrů na 25,4 miliardy korun. Počet poboček zvýšila Fio banka na 83, dalších 16 jich je na Slovensku. Počet bankomatů Fio banky vzrostl na 175. Banka měla koncem září 867.000 klientů, což bylo o 14 procent více než před rokem. Podle počtu klientů je tak pátou největší bankou v Česku.

Fio banka spustila v říjnu pro své klienty investování do vlastních akciových podílových fondů s různou strategií bez minimálního vkladu.

Fio banka vznikla v roce 2010 udělením bankovní licence brokerské společnosti a následnou integrací družstevní záložny. Součástí skupiny Fio, kterou vlastní tuzemští podnikatelé Romuald Kopún a Petr Marsa, je RM-Systém.

fd mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK