Rakouská Raiffeisen Bank zvýšila čtvrtletní zisk o 29 procent

14.11.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vídeň 14. listopadu (ČTK) - Rakouská bankovní skupina Raiffeisen Bank International (RBI) ve třetím čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 29 procent na 417 milionů eur. K růstu přispělo zlepšení podnikání v Rusku a České republice a také pokračující pokles nákladů na rizikové úvěry, informovala dnes banka.

Výsledky překonaly odhady analytiků, kteří v anketě agentury Reuters čekali zisk 335 milionů eur. Náklady na rizikové úvěry se snížily o 70 procent na 28 milionů eur, hlavně díky prodeji polské divize.

Čisté příjmy z úroků stouply o 5,2 procenta na 856 milionů eur, mimo jiné díky vyššímu objemu úvěrů v České republice a v Rumunsku. Podíl špatných úvěrů na celkovém objemu úvěrů se pak snížil na 4,4 procenta z předchozích 5,7 procenta.

V České republice je RBI majoritním vlastníkem Raiffeisenbank, která poskytuje v zemi bankovní služby od roku 1993. Raiffeisenbank dnes uvedla, že čistý zisk za tři čtvrtletí tohoto roku zvýšila o 7,8 procenta na 2,68 miliardy korun. Čisté úrokové výnosy pak banka zvýšila o 16 procent na 5,29 miliardy Kč.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK