V čele ČSOB Pojišťovny vystřídá Vladimíra Bezděka Jiří Střelický

15.11.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. listopadu (ČTK) - Člen představenstva ČSOB Pojišťovny Jiří Střelický (43), který je zodpovědný za řízení divize životního a neživotního pojištění, se od 1. prosince 2018 stane generálním ředitelem a předsedou představenstva společnosti. Ve funkci vystřídá Vladimíra Bezděka, který se rozhodl skupinu ČSOB opustit. Pojišťovna to dnes sdělila ČTK. Rozhodnutí ještě podléhá schválení České národní banky.

Střelický od roku 2007 působil v různých manažerských a vedoucích pozicích ve skupině Generali Česko a Polsko. Zkušeností si přináší také ze společnosti McKinsey. Vystudoval magisterský obor Diskrétní matematika na Masarykově univerzitě v Brně. Tituly v oboru ekonomické teorie získal v CERGE-EI v Praze. Poté pokračoval ve studiu na University of Berkeley a také na University of Bonn.

Na konci června pojišťovna podle dat České asociace pojišťoven vybrala na pojistném pět miliard Kč, což s podílem na trhu 7,6 procenta znamenalo čtvrté místo. ČSOB Pojišťovna je univerzální pojišťovna, která má přes milion klientů. Její akcie vlastní belgická pojišťovna KBC Verzekeringen z nadnárodní skupiny KBC.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK