Českédluhopisy.cz se osamostatnily a zlepšují své služby

03.12.2018 | , Český průmyslový holding
Komerční sdělení


Proč se známý portál s korporátními dluhopisy rozhodl oddělit od Českého průmyslového holdingu a.s. a co nejvíce pálí jeho tvůrce? O aktuálním dění na trhu jsme si povídali se zástupcem společnosti Českédluhopisy.cz Jířím Helichem.

Jak vnímáte situaci na trhu korporátních dluhopisů?

Bohužel jsme velmi často svědky toho, že dluhopisy vydávají společnosti, které na to nejsou připraveny, případně k tomu nejsou vhodné vůbec. Z našeho pohledu cítíme potřebu těmto situacím předcházet jistým předvýběrem společností. Na portál se pak dostanou pouze firmy, které splňují naše kritéria a mají základní předpoklady pro úspěch.

Je pak tedy investice zcela bez rizika?

Určitě znáte rčení, že jediná jistota v dnešním světě je placení daní a smrt. Jestli Vám kdokoli tvrdí opak a stojí si za tvrzením, že je něco bez rizika, doporučuji od takových lidí dát hodně rychle ruce pryč. My se v případě firemních dluhopisů díky předvýběru snažíme riziko snížit na nejnižší možné minimum, ale i tak tu určitá míra rizika zůstává.

Jak hodnotíte dosavadní působení společnosti?

Velmi kladně. Obzvlášť pozitivně vnímám, že se zvyšuje procento investorů, kteří se více zajímají o to, do jakého projektu investují. Bohužel stále převládá procento těch, kteří upřednostňují výši výnosu před vším ostatním. Takový postoj je velmi krátkozraký a rádi bychom tento trend do budoucna změnili.

Co bylo samotným důvodem založení nové společnosti?

Českédluhopisy.cz už vyrostly do takového stádia, že si zaslouží stát se samostatným nezávislým subjektem a vyčlenit se z Českého průmyslového holdingu a. s. To nám umožní naše stávající služby neustále zlepšovat a do budoucna i jejich portfolio rozšiřovat. V neposlední řadě chceme, aby bylo jasné, že máme stejné podmínky jak pro emise Českého průmyslového holdingu, tak i pro emise externích společností.

Autor článku

Komerční sdělení

Články ze sekce: Komerční sdělení