ŘSD zahájilo výstavbu D35 v úseku Časy -- Ostrov

04.12.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dašice (Pardubicko) 4. prosince (ČTK) - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes zahájilo stavbu dálnice D35 v úseku Časy - Ostrov. Stavba bude stát 3,232 miliardy korun bez DPH, hotová by měla být v srpnu 2022. Postaví ji sdružení firem Eurovia, Metrostav a Swietelsky. Úsek bude stavět ve více fázích tak, jak budou předávána stavební povolení, řekl dnes novinářům generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

\"Nejdříve jdou technologicky nejnáročnější objekty, to jsou mostní konstrukce. Zároveň chceme, aby se co nejrychleji začaly dělat realizační dokumentace stavby, technologické předpisy a výrobně-technická dokumentace. Na to právě potřebujeme celou zimu,\" uvedl Kroupa.

Úsek Časy - Ostrov se začne budovat izolovaně, bez napojení na velkou komunikaci. Součástí stavby je také několik křižovatek, z toho dvě mimoúrovňové, mosty, přeložky, protihlukové stěny a úpravy silnic druhé a třetí třídy. Vzniknou též dvě odpočívadla v obou směrech. Nejvýznamnějšími mostními objekty jsou přechody přes vodní toky Zadní Lodrantka, Lodrantka, Točivý potok a Loučná. Dálnice také překlene nadjezdy dvě železniční tratě, a to Praha - Česká Třebová a Chrudim - Borohrádek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK