Thomson Reuters zruší 3200 míst, to je 12 procent pracovních sil

04.12.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Toronto (Kanada) 4. prosince (ČTK) - Zpravodajská a informační společnost Thomson Reuters hodlá během příštích dvou let v rámci plánu posílení podnikání a poklesu nákladů snížit počet svých pracovních sil o 12 procent. To znamená, že z výplatní listiny škrtne 3200 jmen. Společnost to dnes oznámila na takzvaném investorském dni, na němž zveřejňuje hlavní rysy budoucí strategie.

Akcie společnosti dnes vzrostly o 3,7 procenta na rekordní úroveň, později zisk mírně snížily na tři procenta. Od května akcie stouply o 40 procent, pomohl k tomu odkup vlastních akcií v hodnotě deseti miliard dolarů (227 miliard Kč).

V rámci modernizace společnost hodlá do roku 2020 snížit počet zastoupení po celém světě o 30 procent na 133 lokalit. Roční tržby chce do roku 2020 zvyšovat o 3,5 až 4,5 procenta ročně, s vyloučením vlivu akvizic. Kapitálové výdaje firma hodlá do roku 2020 snížit na sedm až osm procent příjmů ze současných deseti procent.

Thomson Reuters v říjnu dokončil prodej 55procentního podílu ve své divizi Financial & Risk soukromé kapitálové společnosti Blackstone Group LP. Tato nyní již samostatně fungující firma Refinitiv má podle smlouvy hodnotu 20 miliard dolarů (454 miliard Kč).

Skupina Thomson Reuters vznikla v roce 2008, kdy kanadská informační společnost Thomson dokončila převzetí britské tiskové agentury Reuters. Více než 63procentní podíl v Thomson Reuters drží kanadská rodina Thomsonových, a to prostřednictvím společnosti Woodbridge. S akciemi Thomson Reuters se obchoduje na burzách v New Yorku a Torontu. Hlavními konkurenty v oblasti zpravodajství a finančních služeb jsou firmy Bloomberg a Dow Jones.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK