Ostravská Nová Karolina změnila majitele za 5,4 miliardy korun

06.12.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. prosince (ČTK) - Nemovitostní fond ČS koupil za 5,4 miliardy korun ostravské obchodní centrum Forum Nová Karolina. Dosavadním vlastníkem centra o rozloze přes 58.000 metrů čtverečních byl společný podnik britské investiční skupiny Meyer Bergman a kanadského penzijního fondu HOOPP. Podle společnosti CBRE, která spořitelnu při nákupu zastupovala, je to největší letošní transakce v segmentu maloobchodních prostor v Česku. CBRE dnes o transakci informovala v tiskové zprávě.

Akvizicí nákupního střediska se ČS nemovitostní fond investičně vrací do Ostravy po více než třech letech. V roce 2015 fond prodal budovu v ostravské ulici Antonína Macka, kde byla hlavním nájemcem Cestovní kancelář Fischer.

Centrum Forum Nová Karolina o rozloze 58.431 metrů čtverečních bylo otevřeno v roce 2012 a zastřešuje nyní více než 200 obchodů. V počátku se obchodníkům vinou hospodářské recese nevedlo příliš dobře. V posledních letech ale rostou obraty i počty nakupujících. O tom, že je Nová Karolina na prodej, informovaly v květnu Hospodářské noviny.

Podle společnosti CBRE, která se na zprostředkování obchodu podílela, je prodej Nové Karoliny v letošním roce největší transakcí v segmentu maloobchodních prostor v České republice. \"CBRE v současné době monitoruje na trhu přes 30 transakcí. Většina z nich bude uzavřena v průběhu příštího roku. Kvůli rekordně úspěšnému roku 2017 očekáváme letos pokles objemu investic až o 40 procent na úroveň 2,2 miliardy EUR,\" uvedl Vítězslav Doležal ze společnosti CBRE.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK