Německé dráhy začínají od 9:00 obnovovat provoz

10.12.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 10. prosince (zpravodaj ČTK) - Od 9:00 SEČ začíná firma Deutsche Bahn (DB) obnovovat železniční dopravu v Německu, která byla od brzkého rána výrazně omezena kvůli výstražné stávce zaměstnanců. Rušení spojů nebo velká zpoždění ale německé dráhy očekávají po celý den. Uvedly to na twitteru.

\"Stávku (odbory) EVG od 9:00 ukončí. Vlaky budou brzy znovu jezdit,\" uvedla krátce před 9:00 společnost na sociální síti.

Odbory, které zastupují kolem 160.000 zaměstnanců, čtyřhodinovou výstražnou stávku zahájily v 5:00. Německé dráhy se kvůli ní kolem 6:30 rozhodly zastavit dálkovou dopravu na celém území spolkové republiky, což mělo dopady i na zrušení několika spojů s Českem.

Vážné problémy stávka způsobila také v regionální dopravě v řadě spolkových zemí. Protože se mnoho lidí rozhodlo cestovat raději autem, objevují se velké zácpy na dálnicích. Jen v nejlidnatější spolkové zemi Severním Porýní-Vestfálsku bylo ráno hlášeno celkem 423 kilometrů ucpaných komunikací nebo pomalu popojíždějících kolon.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK