Koruna k euru zůstala na 25,87 Kč/EUR, na inflaci nereagovala

10.12.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. prosince (ČTK) - Česká měna dnes k euru stagnovala, zakončila na páteční zavírací hodnotě 25,87 Kč/EUR. Vůči dolaru oslabila o tři haléře na 22,75 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online. Čísla o inflaci koruna nechala podle analytiků bez povšimnutí.

Meziroční růst spotřebitelských cen v listopadu zpomalil na dvě procenta z říjnových 2,2 procenta. Ceny tak rostly nejpomalejším tempem od letošního dubna, podle analytiků ale na počátku příštího roku inflace zrychlí kvůli zvyšování nákladů na bydlení, včetně cen energií, a také kvůli tlaku na růst mezd.

\"Koruna ovšem na zveřejněná data příliš nereagovala, když její kurz osciloval kolem 25,85 Kč/EUR,\" uvedl hlavní ekonom Komerční banky Jan Vejmělek.

Podle hlavního ekonoma Next Finance Vladimíra Pikory nová data z ekonomiky opět snižují pravděpodobnost vyšších úrokových sazeb, protože inflace postupně přechází \"na nižší rychlostní stupeň\". Vejmělek míní, že Česká národní banka na prosincovém zasedání nastavení úrokových sazeb nezmění, ale jejich další růst přijde na únorovém zasedání bankovní rady.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,87 25,87 Kč/USD 22,72 22,75

Zdroj: Patria Online

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK