Pekárenské části Unileveru vzrostly tržby o 7,5 pct na miliarduKč

11.12.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. prosince (ČTK) - Pekárenské části skupiny Unilever loni v ČR vzrostly tržby o 7,5 procenta na 1,08 miliardy korun. Zisk jí klesl o 5,3 procenta na 11,7 milionu korun, uvádí společnost ve výroční zprávě umístěné ve Sbírce listin. Letos v létě pekárenskou část Unileveru, která obchoduje s margaríny a rostlinnými tuky jako jsou Rama, Flora nebo Hera, převzala společnost Upfield, sdělila ČTK mluvčí Unileveru ČR Veronika šiková. Celosvětově za nákup americká investiční skupina KKR, pod kterou Upfield patří, zaplatila 6,8 miliardy eur, tedy zhruba 176 miliard korun.

V ČR se z Unileveru vyčlenila pekárenská část již před lety. Upfield tak nyní obchoduje i se značkami Perla, nebo Créme Bonjour.

Samotnému Unileveru ČR loni meziročně klesl zisk o zhruba tři procenta na 92,3 milionu korun. Tržby z prodeje zboží stouply o zhruba 200 milionů korun na 3,69 miliardy Kč. V ČR firma nyní prodává kečupy a majonézy Hellmann´s, instantní pokrmy Knorr, zmrzliny Magnum, Algida, Míša nebo Ledňáček, či kosmetické značky Rexona či Dove.

Konkurenční společnost vyrábějící máslo Madeta předloni zvýšila konsolidovaný zisk po zdanění o 121 procent na 371,2 milionu Kč, konsolidované tržby klesly o necelých sedm procent na 5,25 miliardy Kč. Výsledky za loňský rok firma dosud nezveřejnila.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK