Jak vybudovat v Praze úspěšný start-up

14.01.2019 | , UNYP
Komerční sdělení


Praha je fantastické místo na život a studium. Jde také o vynikající místo, když chcete vybudovat start-up společnost.

Protože jsou tu náklady na život mnohem nižší, než v jiných částech EU, podnikání je možné rozběhnout rychleji než na trzích v západní Evropě. Praha, která představuje nejvýznamnější obchodní uzel v krajině, nabízí rozvinutou infrastrukturu a fantastickou polohu.

V Praze sídlí největší hráči v České republice - bezpečnostní gigant AVAST, finanční platforma BudgetBakers, herní společnost Bohemia Interactive, globální společnost zaobírající se analýzou sociálních médií, Socialbakers.

Když studujete v Praze, studujete v jednom z největších obchodních uzlů v Evropě.

Titul MBA se zaměřením na podnikání vám pomůže naučit se, jak založit úspěšnou start-up společnost. Naši studenti mají významnou výhodu – University of New York in Prague je jedinou univerzitou ve střední Evropě, která nabízí MBA titul se zaměřením na podnikání. Když naši studenti úspěšně dokončí program, všichni budou mít k dispozici koncept podniku, který už je třeba jen rozběhnout.

Požádali jsme pane Blake Wittmana (CEO společnosti GoodCall a člena správní rady UNYP), aby se s námi podělil o svoje zkušenosti v oblasti internetových start-upů.

Všichni známe příběhy slavných zakladatelů společností, kteří nedokončili vysokou školu, ale přesto vybudovali multimiliardové společnosti. Proč se domníváte, že titul z vysoké školy představuje klíčovou součást profesionálního úspěchu?

"Přestože existuje několik příkladů studentů, kteří nedokončili vysokou školu a vytvořili společnosti s hodnotou miliard dolarů, tyto případy představují jen hrst z tisíce společností založených každý rok. Přestože jsem optimista (jsem Američan, tak musím být!), domnívám se, že je lepší soustředit se na vysokou míru růstu a vybudování udržitelné společnosti, která vydrží. Většinu úspěšných start-up společností zakládají třicátníci, kteří mají vysokoškolský nebo MBA titul. Tyto společnosti častěji získají prostředky a vydrží déle než společnosti, které zakládají o mnoho mladší lidé nebo lidé, kteří nedokončili vysokou školu."

Jaké rady byste poskytli současným a perspektivním studentům UNYP, co se týče založení společnosti?

"Všeobecně radím najít oblast podnikání, ve které nejen vidíte mezeru na trhu, ale která vás baví a o které něco víte. Nevyhnutelně časem narazíte na problémy a budete muset pracovat ještě tvrději. Když se skutečně zajímáte o to, co děláte, a skutečně v to věříte, zvládnete to. Moje druhé doporučení se týká lidí. Lidé, kterými se obklopíte na začátku vaší cesty, budou mít obrovský vliv na váš konečný úspěch. Vybírejte si je dobře a zkuste najít lidi, se kterými sdílíte společné zájmy a zároveň, které dobře znáte."

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení