Česká měna dnes oslabila vůči dolaru, k euru si o haléř polepšila

11.12.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. prosince (ČTK) - Koruna od pondělního podvečera mírně zpevnila vůči euru, a to o haléř na 25,86 Kč/EUR. Naopak k dolaru si pohoršila o osm haléřů a dnes kolem 17:00 se obchodovala za 22,83 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Obchodování s korunou se dnes podle Jany Steckerové z Komerční banky neslo v poklidné předvánoční atmosféře. \"Příliš jí nerozhýbal ani guvernér ČNB Jiří Rusnok, který v rozhovoru pro agenturu Bloomberg prohlásil, že pokud koruna dostatečně neposílí, otevře se větší prostor pro zvyšování úrokových sazeb,\" uvedla Steckerová. Dodala, že ačkoliv jeho vystoupení bylo poměrně jestřábí, koruna na něj v podstatě nereagovala.

Ekonomové společnosti Next Finance Markéta Šichtařová a Jiří Cihlář očekávají, že česká měna začne v první polovině příštího roku začne oslabovat nad hladinu 26,00 CZK/EUR. \"Stále větší část trhu se zároveň začíná přiklánět k našemu názoru, že koruna v příštím roce rozhodně neposílí pod 25korunovou hladinu,\" uvedli Cihlář s Šichtařovou.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,87 25,86 Kč/USD 22,75 22,83

Zdroj: Patria Online

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK