Koruna dnes posílila k dolaru, nepatrně silnější je i k euru

12.12.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. prosince (ČTK) - Koruna dnes posílila vůči dolaru, nepatrně silnější je také k euru. Kolem 17:00 se česká měna obchodovala na 22,74 Kč/USD a na 25,84 Kč/EUR. Proti úternímu večeru tak k dolaru získala devět haléřů a vůči euru si polepšila o dva haléře. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Koruna stagnuje v intervalu 25,82 až 25,88 Kč/EUR, podotkl Vladimír Pikora z Next Finance. \"Zdá se, že trh už má vánoční dovolenou, což je nezvykle brzo,\" uvedl. Doplnil, že kurz ignoroval dnešní zprávu vlády ČR, která prohlásila, že přijala společné doporučení ministerstva financí a ČNB zatím nestanovit cílové datum přijetí eura v ČR.

Také podle ekonomky Komerční banky Moniky Junicke regionální měny dnes zažívaly klidnou předvánoční atmosféru. \"I přes celkem jestřábí komentář člena bankovní rady (ČNB) Vojtěcha Bendy koruna během dnešního dopoledne zažila mírné oslabení, které následně zkorigovala,\" dodala. Benda v rozhovoru pro agenturu Reuters prohlásil, že slabá koruna je námětem k diskusi o zvyšování sazeb ještě na prosincovém zasedání.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,86 25,84 Kč/USD 22,83 22,74

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK