Bezpečnostní chyba Facebooku mohla ohrozit 6,8 milionu uživatelů

14.12.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Menlo Park (USA) 14. prosince (ČTK) - Americká společnost Facebook objevila a opravila bezpečnostní chybu. V ohrožení bylo zhruba 6,8 milionu z celkem více než dvou miliard uživatelů stejnojmenné sociální sítě, včetně těch z Evropské unie. Neoprávněný přístup k fotografiím uživatelů podle sdělení firmy přechodně získali vývojáři aplikací.

Podle sdělení Facebooku se problém týkal až 1500 aplikací provozovaných 876 vývojáři. Ti měli v období 12 dní, respektive od 13. do 25. září, přístup i k fotografiím, které uživatelé sice na Facebook nahráli, ale nezveřejnili je. Dále k fotografiím na tržišti Marketplace, kde uživatelé prodávají a kupují použité zboží, a k fotkám a videím, jež si mohou během 24 hodin prohlédnout přátelé na Facebook Stories.

Povolený mají přitom vývojáři přístup jen k těm obrázkům, které uživatel zveřejní na svém profilu. Poškozené členy komunity firma vyrozumí.

Facebook se letos potýká s řadou bezpečnostních problémů. V dubnu vyšel najevo skandál kolem masivního úniku dat uživatelů, ke kterým neoprávněně získala přístup poradenská společnost Cambridge Analytica. V říjnu pak společnost oznámila, že se k údajům na 29 milionech jejích uživatelských účtů dostali hackeři.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK