ŘSD oznámí další postup s opravovanou D1 za Humpolcem

17.12.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihlava/Praha 17. prosince (ČTK) - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes oznámí, jaký bude jeho další postup kolem opravovaného úseku dálnice D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. Provoz od 90. do 104. kilometru je omezený do dvou pruhů, minulý týden tady v hustém sněžení kolabovala doprava. ŘSD ve čtvrtek vyzvalo stavební firmy k přerušení prací tak, aby auta mohla úsekem jezdit bez omezení, jinak s nimi stát ukončí smlouvu.

K 17. prosinci stavbaři dokončení letošních prací avizovali, podle ŘSD ale nyní požadují prodloužení termínu do 4. ledna příští roku. Na to ředitelství nechce přistoupit. Dopravní kolaps po sněžení v minulém týdnu podle Kraje Vysočina způsobila právě nepřipravenost opravované části dálnice na zimní podmínky. Vysvětlit situaci na D1 z minulého týdne budou chtít lidovci na úterním jednání Sněmovny od ministra dpravy Dana Ťoka (za ANO).

Zakázku za 1,75 miliardy korun na rekonstrukci úseku mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem provádí sdružení tvořené italskou firmou Toto Costruzioni Generali a české stavební společnosti Geosan Group. Podle vyjádření firmy Geosan stavba nabrala zpoždění mimo jiné kvůli pozdnímu předání dvou stavebních povolení a nepředvídatelným podmínkám při budování středové kanalizace.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK