Novou ředitelkou Státního fondu rozvoje bydlení je Hana Pejpalová

17.12.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. prosince (ČTK) - Novou ředitelkou Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB) se stala Hana Pejpalová (50). Ve funkci vystřídala Evu Helclovou. ČTK to dnes sdělila mluvčí SFRB Karolína Smetanová.

\"Státní fond rozvoje bydlení považuji za důležitý nástroj politiky bydlení. Těší mě, že se mohu zapojit do procesu jeho přeměny na Státní fond podpory investic, kterou nedávno avizovalo ministerstvo pro místní rozvoj,\" uvedla nová ředitelka.

Pejpalová pracovala jako vedoucí sekce podpor SFRB a předtím působila 11 let na ministerstvu pro místní rozvoj jako vedoucí oddělení podpory bydlení. Má také zkušenosti s prací v místní samosprávě. Absolvovala pražskou Metropolitní univerzitu.

Státní fond rozvoje bydlení shromažďuje peníze určené na podporu bydlení. Hospodaří s vlastními penězi a rozděluje i příspěvky z příslušných fondů Evropské unie. Jeho cílem je podporovat soukromé a obecní investice do výstavby, oprav a modernizace bytů.

Návrh ministerstva pro místní rozvoj, pod které fond spadá, počítá s tím, že by měl ke stávajícím aktivitám přidat například oblast udržitelného rozvoje měst nebo cestovního ruchu. Měl by se také přejmenovat na Státní fond pro podporu investic (SFPI).

Výdaje SFRB na příští rok mají vzrůst meziročně zhruba o čtvrtinu na 2,73 miliardy korun. Příjmy jsou naplánovány na 779 milionů korun, meziročně o 12,8 procenta nižší.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK