Central Group koupil od PSN pozemek na Zličíně za dvě miliardy

10.01.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. ledna (ČTK) - Developer Central Group koupil od Pražské správy nemovitostí (PSN) průmyslový areál v Praze Zličíně, kde původně sídlil Siemens. Na pozemku o rozloze 360.000 metrů čtverečních chce postavit byty s občanskou vybaveností včetně několika mateřských škol. ČTK to dnes sdělila mluvčí Central Group Marcela Fialková. Ani jedna strana cenu transakce nezveřejnila, odborníci ji odhadují zhruba na dvě miliardy korun.

Central Group na pozemku v následujících letech zachová provoz stávajících výrobních hal. Dobu přípravy projektu odhaduje na několik let. \"Jde o největší území, které budeme revitalizovat a které bychom chtěli změnit v živou rezidenční čtvrť se vším, co k tomu patří. S množstvím obchodů, restaurací, služeb a bohatou občanskou vybaveností,\" uvedla výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková.

Kromě stavby několika mateřských škol podle ní firma počítá s případným podílem na vybudování školy. Středem lokality by měla podle developera v budoucnu vést tramvajová trať.

Pozemky navazují na areál po bývalé Tatře Zličín, kde Central Group letos plánuje zahájit stavbu zhruba 500 bytů.

Plocha bývalého areálu Siemens má rozlohu 360.000 metrů čtverečních. To je zhruba třikrát více, než v severní části Nákladového nádraží Žižkov, kde Central Group plánuje postavit přibližně 2100 až 2600 bytů, veřejný prostor a park.

Central Group a PSN spolu uzavřely v relativně krátké době čtvrtou transakci. Kromě areálu na Zličíně jde o pozemky pro výstavbu bytového domu Harfa Design Residence, areál v Krči naproti Thomayerově nemocnici a kancelářskou budovu v Olšanské ulici na Žižkově.

Skupina Central Group je jedním z největších bytových developerů v Česku. Zahrnuje přes 70 firem, na trhu působí 25 let. V roce 2017 snížil čistý zisk meziročně o 17 procent na 934 milionů Kč. Příjmy z prodeje a investic klesly o tři procenta na 5,3 miliardy korun.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK