Dozorčí rada ČD dnes nejspíš doplní představenstvo společnosti

15.01.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. ledna (ČTK) - Dozorčí rada Českých drah dnes bude jednat o doplnění představenstva společnosti. V pětičlenném vedení firmy schází dva lidé. Hledání nových členů představenstva, kteří zároveň převezmou pozice náměstků pro provoz a pro správu majetku, trvalo téměř čtyři měsíce. Dozorčí rada bude jednat o dvou kandidátech, jejich jména však společnost odmítla sdělit. Spekuluje se o Michalu Heřmanovi a Michalu Verešovi.

Představenstvo Českých drah je nekompletní od loňského září, kdy nově složená dozorčí rada v čele s Petrem Moosem rozhodla o změnách ve vedení podniku. Předsedou představenstva byl tehdy jmenován dosavadní člen vedení Miroslav Kupec, který v čele podniku nahradil Pavla Krtka. Krtek odmítl nabízený post místopředsedy a ve společnosti skončil. Rada navíc odvolala z představenstva Ludvíka Urbana a Martina Bělčíka. Aby bylo představenstvo usnášeníschopné, jmenovala poté rada do vedení tehdejšího ředitele odboru koncepce a rozvoje osobní dopravy Radka Dvořáka. Vedle Kupce a Dvořáka je členem vedení ještě Michal Štěpán.

Personální přesuny v největším dopravním podniku začaly v červenci loňského roku, kdy ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) inicioval změny v dozorčí radě podniku. V radě skončilo pět jejích členů včetně předsedy Milana Ferance (poslanec ANO).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK