Banka JPMorgan zvýšila zisk o dvě třetiny, trh ale čekal víc

15.01.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. ledna (ČTK) - Největší americká banka JPMorgan Chase & Co ve čtvrtém čtvrtletí zvýšila čistý zisk meziročně o 67 procent na 7,07 miliardy dolarů (přes 158 miliard Kč). Výsledek ale zaostal za očekáváním analytiků, neboť výkyvy na finančních trzích měly negativní vliv na příjmy z obchodování s dluhopisy. Za celý rok pak banka vydělala rekordních 32,5 miliardy dolarů (přes 727 miliard Kč).

Zisk na akcii se ve čtvrtém čtvrtletí zvýšil na 1,98 dolaru z 1,07 dolaru ve stejném období předchozího roku, kdy výsledky podniku ovlivnily jednorázové náklady 2,4 miliardy dolarů souvisejícími s daňovou reformou ve Spojených státech.

Analytici v průzkumu společnosti Refinitiv předpokládali, že čtvrtletní zisk se vyšplhá až na 2,20 dolaru na akcii.

Příjmy JPMorgan z obchodování s dluhopisy se ve čtvrtém čtvrtletí propadly o 16 procent. Pokles těchto příjmů ale kompenzovaly příznivé dopady vyšších úrokových sazeb a růstu objemu úvěrů, informovala agentura Reuters.

Celkové příjmy banky ve čtvrtém čtvrtletí vzrostly o více než čtyři procenta na 26,80 miliardy dolarů. Nepatrně tak zaostaly za očekáváním analytiků, kteří je v průměru odhadovali na 26,83 miliardy dolarů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK