Zisk banky Morgan Stanley prudce stoupl, ale nesplnil očekávání

17.01.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. ledna (ČTK) - Americká banka Morgan Stanley ve čtvrtém čtvrtletí více než zdvojnásobila zisk na 1,53 miliardy dolarů (zhruba 34 miliard Kč) z 643 milionů dolarů před rokem. Oznámila to dnes firma. Zisk nicméně zaostal za očekáváním analytiků, protože výkyvy na finančních trzích vedly k poklesu příjmů z obchodování s dluhopisy.

K nárůstu čtvrtletního zisku přispěla skutečnost, že banka o rok dříve zaúčtovala mimořádné náklady ve výši jedné miliardy dolarů, které souvisely s daňovou reformou ve Spojených státech.

V přepočtu na akcii dosáhl zisk 80 centů, zatímco analytici jej podle průzkumu společnosti Refinitiv odhadovali v průměru na 89 centů. Za očekáváním zaostaly rovněž celkové příjmy banky, které se propadly o deset procent na 8,55 miliardy dolarů, napsala agentura Reuters.

V celém loňském roce se zisk banky Morgan Stanley zvýšil na 8,7 miliardy dolarů (195 miliard Kč) z předloňských 6,1 miliardy dolarů a její celkové příjmy přesáhly 40 miliard dolarů. \"V roce 2018 jsme navzdory obtížnému čtvrtému čtvrtletí dosáhli rekordních příjmů i zisků a růstu ve všech svých podnikatelských segmentech,\" uvedl předseda správní rady a generální ředitel podniku James Gorman.

pmh mka

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK