Facebook chce v Irsku letos vytvořit 1000 pracovních míst

21.01.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dublin 21. ledna (ČTK) - Americká společnost Facebook chce letos v Irsku vytvořit 1000 pracovních míst, počet lidí na její výplatní listině v této zemi se tak zvýší na 5000. Na tiskové konferenci v Dublinu to dnes oznámila provozní ředitelka Sheryl Sandbergová. Irská divize Facebooku je po kalifornské v této firmě největší na světě.

Nové pozice přibudou v 60 týmech firmy v Dublinu a hrabství Meath a Cork. Posíleny budou jak programátorské týmy, tak právní, marketingové a prodejní sekce.

Loni v listopadu společnost oznámila, že uzavřela dlouhodobý leasing na pronájem prostor v novém místě v kampusu Bank Center - dříve sídle finančního domu Allied Irish Bank - v Ballsbridge v jižním Dublinu. Do roku 2022 se tam má přesunout všech 2000 dublinských zaměstnanců Facebooku. Kapacita budovy ale dosahuje 7000 lidí, poznamenal zpravodajský server BBC.

Během svého vystoupení Sandbergová nastínila opatření, která byla přijata pro boj proti falešným zprávám a zásahům do voleb. V souvislosti s užíváním údajů účastníků své stejnojmenné sociální sítě uvedla, že musí získat důvěru veřejnosti.

Irská komise pro ochranu dat (DPC) v říjnu začala Facebook vyšetřovat kvůli bezpečnostní chybě, která umožnila hackerům přístup k téměř 50 milionům uživatelských účtů. Evropská divize Facebooku sídlí v Irsku, což z DPC činí hlavního regulátora tohoto podniku v Evropské unii. Loni na jaře se firma stala terčem kritiky po zprávě, že analytická společnost Cambridge Analytica neoprávněně získala informace o desítkách milionů uživatelů facebooku a využila je mimo jiné při vývoji softwarových nástrojů pro podporu volební kampaně Donalda Trumpa.

Sandbergová rovněž oznámila, že na jeden milion eur (25,6 milionu Kč) ztrojnásobí sumu na bezpečnostní programy dvou tamních organizací - National Anti-Bullying Centre (ABC) a SpunOut.ie.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK