Nejúspěšnějšími ženami v anketě Pešková, Kijonková a Šimáčková

21.01.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. ledna (ČTK) - Nejúspěšnější manažerkou je podle ankety TOP ženy Česka 2018 členka představenstva České spořitelny Daniela Pešková. V kategorii Podnikatelka zvítězila zakladatelka společnosti Zásilkovna Simona Kijonková. V kategorii Veřejná sféra vyhrála soudkyně Ústavního soudu České republiky Kateřina Šimáčková. Výsledky 14. ročníku ankety dnes vyhlásilo pořádající vydavatelství Economia.

V kategorii Start-up byly oceněny zakladatelka projektu Pragulic Tereza Jurečková, spoluzakladatelka projektu Frusack Hana Fořtová a spoluzakladatelka projektu Daytrip Markéta Bláhová.

\"S každoročními nominacemi se přesvědčuji, že ve vedení firem a institucí přibývá schopných a odhodlaných žen, i když na těch nejvyšších a rozhodujících pozicích jsou stále spíše výjimkou. Věřím ale v generaci mladých, chytrých a sebevědomých žen,\" uvedla po slavnostním vyhlášení vítězek patronka projektu TOP ženy Česka a místopředsedkyně představenstva mediálního domu Economia Michaela Bakala.

Vítězky vybírala odborná dvacetičlenná porota složená z osobností českého byznysu a veřejné sféry. Hodnotila nominované ženy v hlavních kategoriích zejména podle jejich vlivu, výkonu, podnikatelského příběhu a společenského přínosu. U kategorie Start-up se porotci zaměřili především na inovativnost projektu, schopnost oslovit investory a na potenciál růstu.

Loni ve 13. ročníku soutěže vyhrály ve svých kategoriích šéfka českého Googlu Taťána le Moigne, zakladatelka rodinné firmy Siko Koupelny Jaroslava Valová a jaderná fyzička Dana Drábová.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK