Koruna oslabila k euru na 25,68 Kč/EUR, k dolaru na 22,57 Kč/USD

23.01.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. ledna (ČTK) - Koruna dnes oslabila k euru i dolaru. Kolem 17:00 se obchodovala na 25,68 Kč/EUR a na 22,57 Kč/USD, proti úternímu podvečeru tak ztratila k evropské měně čtyři haléře a k americké dva. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online. Podle analytiků dnes korunu \"vystrašil\" komentář člena bankovní rady ČNB Tomáše Holuba. V rozhovoru pro Hospodářské noviny řekl, že si dovede představit, že pauza ve zvyšování sazeb bude pokračovat dvě tři zasedání v řadě.

Podle analytika Next Finance Vladimíra Pikory jsou nyní centrální bankéři, kteří naznačují, že chtějí i přes globální rizika zvýšit úrokové sazby, v bankovní radě v menšině. \"Já bych byl překvapen, kdyby nakonec letos úrokové sazby vůbec vzrostly. Nevidím proto ani prostor pro větší posílení koruny,\" uvedl Pikora.

Dnešek přinesl podle Viktora Zeisela z Komerční banky, jejíž analytici dosud připisovali zvýšení sazeb v únoru velkou pravděpodobnost, velké pochyby. \"Nadále budeme pečlivě sledovat vyjádření zástupců centrální banky, abychom mohli aktualizovat svůj výhled. Prozatím počítáme se zvýšením sazeb v letošním roce třikrát, včetně únorového zasedání,\" dodal.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,64 25,68 Kč/USD 22,55 22,57

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK