Chřipku si nemohu dovolit. Na kolik vás vyjde?

04.03.2019 | , FARMAX
Komerční sdělení


Chřipková epidemie zasáhla Česko a autobusy se plní pokašlávajícími lidmi. Pokud vás skolí pravá chřipka, čeká vás až 14 dní pracovní neschopnosti.

I běžné nachlazení, které většina populace takzvaně přechází, vás ale může pěkně potrápit. Napadlo vás někdy, kolik takové onemocnění stojí?

Nemoc vás vyřadí z běžného provozu, a ještě se podepíše na vaší výplatní pásce. První tři dny své pracovní neschopnosti totiž nedostáváte žádný plat, pak jeho poměrnou část. Člověk s průměrnou hrubou mzdou 20 tisíc korun tak přijde při čtrnáctidenním marodění o 2 270 Kč. Ještě horší je situace, pokud onemocní vaše dítko. V takovém případě je ošetřujícímu rodiči vypláceno ošetřovné ve výši 60 % redukovaného denního základu platu, a to jen po dobu devíti dní.

Řada zaměstnanců se proto možnosti pracovní neschopnosti do poslední chvíle brání a pracuje i přes silné nachlazení. Výsledkem je však jen další únava organismu, v důsledku snížení pracovní výkonnosti a často i další nakažení kolegové.

Abychom dilema, zda vyrazit do kanceláře s výbavou kapesníků, či raději zůstat v posteli, nemuseli vůbec řešit, je dobré myslet na prevenci. Jak se ale ubránit virům, které se nekontrolovatelně šíří vzduchem všude, kde se vyskytují lidé? Jediným, co nás může ubránit před nebezpečím onemocnění, je náš vlastní imunitní systém. Ten rozpoznává cizorodé látky od vlastních, brání jejich vniknutí do organismu a v případě jejich průniku je likviduje.

Jak ale zajistit, aby imunita fungovala, jak má? Stav imunitního systému ovlivňuje celá řada faktorů, obecně, řekněme, celkový životní styl člověka. Proto je oslabená imunita do značné míry problémem civilizačním. Okolo budování imunity navíc panuje celá řada mýtů. Stačí trocha vitaminů a celý rok budu fit, říká si řada z nás. Je však v době, kdy je oslabená imunita prakticky celospolečenským problémem, možné na to spoléhat?

Pokud chcete pro svou imunitu opravdu něco udělat, porozhlédněte se po kvalitních doplňcích stravy. Hledejte přitom takové, které kromě vitaminů obsahují další aktivní látky. Například české doplňky stravy Preventan® obsahují kromě vitaminu C patentovanou látku ProteQuine®, která pomáhá aktivovat imunitu přímo na sliznicích, kde je to nejvíce třeba. Najdete ho v lékárnách nebo e-shopu. Pro dlouhodobé užívání slouží Preventan® Clasic, který má za úkol podpořit správnou funkci imunitního systému. Preventan® je přírodním doplňkem stravy, který vám pomůže posílit vaši přirozenou obranyschopnost na maximum. Když je nejhůř a cítíte, že už na vás něco leze, zkuste Preventan® Akut, který je určen právě pro akutní užití. Věřte, že tato investice do podpory imunity se vám (obzvlášť ve světle výpočtu nemocenské) opravdu vyplatí.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení