Equa bank meziročně zvýšila čistý zisk o 238 pct. na 372 mil. Kč

18.02.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. února (ČTK) - Equa bank v roce 2018 meziročně zvýšila čistý konsolidovaný zisk o 238 procent na 372 milionů korun. Počet jejích klientů se meziročně zvýšil o pětinu na 367.000. Banka to dnes uvedla v tiskové zprávě. Nárůst zisku oznámily i další banky.

Bilanční suma Equa bank loni vzrostla meziročně o 11 procent na 55,8 miliardy korun. Celkový objem úvěrů se zvýšil o devět procent a přesáhl 40,4 miliardy Kč. Nejvyšším tempem přitom rostly spotřebitelské půjčky, jejich objem vzrostl o čtvrtinu. Objem vkladů vzrostl o devět procent na 48,8 miliardy korun.

\"Za téměř trojnásobným nárůstem čistého konsolidovaného zisku stojí především obchodní výkonnost všech prodejních složek, především pak spotřebitelských půjček, ale také vysoký podíl on-line distribuce a rozvoj on-line produktů. Do hospodaření banky se rovněž pozitivně promítl růst hypotečního portfolia, které i v loňském roce rostlo dvouciferným tempem,\" komentoval výsledky generální ředitel a předseda představenstva Equa bank Petr Řehák.

Equa bank patří mezi menší banky. Na český trh vstoupila v roce 2011 poté, co společnost Equa Group Limited převzala Banco Popolare ČR. Equa Group je ve vlastnictví fondů, které spravuje britská společnost AnaCap Financial Partners LLP.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK