Zisk Walmartu ve čtvrtletí stoupl o 69 procent

19.02.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. února (ČTK) - Americké maloobchodní společnosti Walmart Inc. vzrostl ve fiskálním čtvrtém čtvrtletí čistý zisk o 69,3 procenta na 3,69 miliardy USD (84,1 miliardy Kč). Zisk i příjmy překonaly odhady analytiků a vysoký růst zaznamenal internetový prodej. K růstu příjmů přispěly hlavně vyšší útraty spotřebitelů podpořené silnou ekonomikou. Vyplývá to z dnešního prohlášení společnosti.

Zisk na akcii bez mimořádných položek činil 1,41 dolaru, analytici počítali se ziskem 1,33 dolaru na akcii. Příjmy se za tři měsíce do konce ledna zvýšily o téměř dvě procenta na 138,8 miliardy USD.

Tržby v obchodech v USA otevřených nejméně rok a bez tržeb čerpacích stanic vzrostly o 4,2 procenta a rovněž překonaly prognózy analytiků. Srovnatelné tržby v USA stouply již 18. čtvrtletí za sebou, což se žádné jiné maloobchodní firmě v USA nepodařilo. Internetové tržby stouply o 43 procent. Firmě pomohlo rozšíření dodávek a odběrných míst a větší výběr.

Ve fiskálním roce 2020 Walmart očekává růst srovnatelných tržeb v USA v rozmezí 2,5 až tři procenta. Internetové tržby se mají zvýšit o zhruba 35 procent. Očištěný zisk na akcii pak má klesnout o jedno až tři procenta, bez zahrnutí akvizice indické firmy Flipkart by však měl zisk na akcii vzrůst o jedno až pět procenta, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK