CPI zavře nákupní centrum v Čestlicích, statik doporučil demolici

22.02.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. února (ČTK) - Realitní skupina CPI Property Group dnes ukončila provoz svého nákupního centra Spektrum v obchodní zóně v pražských Čestlicích. Budovu čeká demolice, doporučil ji statický posudek. CPI chce po zbourání budovy na jejím místě postavit nové obchodní centrum, otevřít by se mělo koncem příštího roku. Skupina CPI to oznámila ČTK.

\"Společnost CPI Property Group nyní vede se svými nájemci intenzivní jednání, aby toto preventivní opatření mělo jen minimální dopady na jejich aktivity,\" uvedla firma. Obchody v centru mají mimo jiné řetězce Billa, dm-drogerie markt, Intersport nebo Pet center.

Obchodní centrum Spektrum se zavře po více než 20 letech fungování. \"Oproti původně plánovanému uzavření na konci června 2019 se však skupina CPI Property Group rozhodla k okamžitému uzavření budovy na základě doporučení, které vyplývá z obdrženého statického posudku,\" uvedla firma. K uzavření podle ní vedly vedle statického posudku také preventivní kontroly.

Nové obchodní centrum, které má vyrůst na místě zbouraného, se bude jmenovat Nové Spektrum. Podle CPI nabídne do 20 prodejních jednotek a 6600 metrů čtverečních pronajímatelné plochy.

CPI Property Group se zaměřuje na dlouhodobé investice a pronájmy nemovitostí zejména ve střední a východní Evropě a Německu. Většinovým akcionářem skupiny, která spravuje aktiva za osm miliard eur (přes 200 miliard Kč), je podnikatel Radovan Vítek. Společnost má sídlo v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze. V portfoliu má 418 nemovitostí, a to maloobchodních ploch, bytů, kanceláří, hotelů, biofarem, skladů a průmyslových budov.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK