Obchodní zónu v H.Králové koupil od firmy Tesco investiční fond

12.03.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 12. března (ČTK) - Obchodní zóna u hypermarketu Tesco poblíž královéhradecké výpadovky na Pardubice změnila majitele. Od britské firmy Tesco ji koupil investiční fond Conseq Realitní, který spadá pod firmu Conseq Funds investiční společnost. Oba subjekty jsou součástí koncernu Conseq. ČTK to dnes řekla zástupkyně investora Pavla Lorencová. Částku, kterou fond za zónu zaplatil, neuvedla. Největšími nájemci v prodané obchodní zóně jsou firmy ASKO-NÁBYTEK, Electro Word, Okay nebo STAHLGRUBER CZ.

\"Nový majitel žádné zásadní změny neplánuje,\" řekla ČTK Lorencová. Společnost Tesco si v areálu v jihozápadní části města ponechala ve svém vlastnictví hypermarket Tesco a čerpací stanici.

\"Po nedávné úspěšné akvizici kancelářského komplexu A7 Office Centre v Praze se nám podařilo dotáhnout do konce i akvizici retailového parku v Hradci Králové, který od počátku splňoval naše požadavky na lokalitu, kvalitu nájemníků a výši generovaného výnosu,\" uvedl předseda představenstva Conseq Funds investiční společnost Jan Vedral.

Akvizice retailového parku v Hradci Králové, který má rozlohu pronajímatelné plochy 21.185 metrů čtverečních, podle něj zapadá do strategie fondu Conseq Realitní, jehož cílem je vytvořit široké portfolio nemovitostí generujících stabilní příjem pro své podílníky. V portfoliu fondu jsou zastoupeny kancelářské budovy, nemovitosti sloužící k průmyslu a logistice a také obchody.

Conseq Realitní je fondem nemovitostí, jehož hlavním zaměřením jsou investice do nemovitostí na atraktivních a dobře pronajímatelných místech v ČR. Podle Lorencové je skupina Conseq s objemem obhospodařovaných aktiv ve výši přes 60 miliard korun největším nezávislým investičním manažerem v ČR.

Firma Tesco v Hradci Králové prodala loni v březnu také bývalý OD Tesco na lukrativním místě v centru stotisícového města. Nový majitel třípatrového objektu Martin Nový, který vlastní i navazující OC Atrium, chce jej zrekonstruovat asi za 300 milionů korun bez DPH. Tesco zůstane v objektu z přelomu 70. a 80. let, který byl od svého počátku využíván jako vícesortimentní obchodní dům, v nájmu. V přízemí bude po opravě provozovat už jen prodejnu potravin.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK