Služba Instagram znovu funguje, s facebookem jsou ještě problémy

14.03.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco/New York 14. března (ČTK) - Po několikahodinovém výpadku se dnes podařilo obnovit službu pro sdílení fotografií a videí Instagram, přetrvávají ale problémy s facebookem. Oznámila to dnes agentura Reuters, podle níž facebook stále ještě nemohou používat tisíce uživatelů po celém světě. Výpadek, označovaný za největší v historii této služby, byl ohlášen ve středu večer a týkal se i služeb WhatsApp a Messenger.

\"Aaaa...jsme zpět,\" objevilo se dnes na twitterovém účtu Instagramu spolu se snímkem nadšené Oprah Winfreyové.

Facebook, který po celém světě využívá zhruba 2,3 miliardy lidí, zatím o situaci novou zprávu nevydal. Výpadek se týkal uživatelů v USA, Japonsku a části Evropy. Mnozí vyjadřovali svou nespokojenost na twitteru na účtu #facebookdown.

Společnost Facebook sídlí v Menlo Park v Kalifornii a má příjmy zejména z reklam. Agentuře Bloomberg firma sdělila, že důsledky výpadku své služby včetně možnosti náhrad inzerentům stále zjišťuje.

Mluvčí Facebooku potvrdil informaci o částečném výpadku, avšak neposkytl nic dalšího. Podle Reuters potíže přetrvávají více než 12 hodin. Firma prostřednictvím twitteru uživatele informovala, že na odstranění potíží pracuje. Vyloučila pouze, že příčinou byl takzvaný DDoS útok, jehož cílem je zahltit síť požadavky vyslanými současně z většího množství počítačů.

Podobně masivní problémy Facebook zažil v roce 2008, kdy ho ale používalo výrazně méně lidí, zhruba 150 milionů lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK