Koruna v poklidném obchodování nepatrně oslabila k euru i dolaru

14.03.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. března (ČTK) - Obchodování s českou měnou bylo dnes opět poklidné. K euru koruna ztratila haléř a zakončila na 25,66 Kč/EUR, vůči dolaru oslabila o dva haléře na 22,70 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Český statistický úřad dnes oznámil, že maloobchodní tržby bez prodejů aut v lednu zrychlily meziroční růst na 4,7 procenta z prosincových 3,1 procenta. \"Koruna na nové údaje z ekonomiky vůbec nereagovala. Z nebývalého klidu posledních dnů korunu nevyvedla ani hlasování o brexitu a následné diskuse,\" podotkl ekonom Komerční banky Viktor Zeisel.

Česká měna v posledním týdnu zůstává uvězněna v úzkém pásmu 25,60 až 25,70 Kč/EUR, upozornila Markéta Šichtařová z Next Finance. Očekává, že podobně bude obchodování vypadat až do příštího zasedání bankovní rady České národní banky. \"Posunutí úrokových sazeb směrem nahoru by tlačilo korunu za zisky. Odložení růstu úrokových sazeb, což je podle nás vzhledem k nejasné podobě brexitu lepší varianta, by naopak tlačilo na oslabení koruny,\" doplnila.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,65 25,66 Kč/USD 22,68 22,70

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK