Odbyt koncernu Volkswagen v únoru opět klesl

15.03.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Wolfsburg (Německo) 15. března (ČTK) - Německý automobilový koncern Volkswagen v únoru dodal zákazníkům 724.400 aut. Odbyt se tak meziročně snížil o 1,8 procenta, stejným tempem jako v předchozím měsíci. Za poklesem stála zejména slabší poptávka v Číně. Vyplývá to z dnešní zprávy podniku, jehož součástí je i česká Škoda Auto. Koncern nicméně upozornil, že jeho odbyt se vyvíjel příznivěji než globální automobilový trh, což vedlo k růstu jeho tržního podílu.

\"Skupina Volkswagen v únoru dodala o něco méně vozidel než před rokem, daří se nám však zvyšovat podíl na klesajícím trhu,\" uvedl šéf odbytu Christian Dahlheim. \"Navzdory přetrvávajícím obtížným podmínkám na trhu tak pokračujeme v solidním startu do nového roku,\" dodal.

V Evropě koncern zvýšil odbyt o 1,1 procenta, protože růst v západoevropských zemích převážil nad poklesem ve střední a východní Evropě. Ve Spojených státech odbyt o 5,1 procenta klesl, v Číně se propadl dokonce o 7,4 procenta.

Škoda Auto tento týden oznámila, že v únoru dodala svým zákazníkům 90.900 vozů, což představuje meziroční pokles o dvě procenta.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK