Ford zruší v Německu 5000 pracovních míst

15.03.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hamburk 15. března (ČTK) - Americký výrobce automobilů Ford Motor zruší v Německu 5000 pracovních míst. Oznámila to dnes firma, která se snaží obnovit ziskovost svých evropských aktivit. Snížení počtu zaměstnanců v Německu by mělo podle automobilky přinést úsporu ve výši minimálně půl miliardy dolarů (více než 11 miliard korun), píše agentura DPA.

\"Je to součást již v lednu ohlášené restrukturalizace evropských aktivit Fordu, jejímž cílem je vrátit se v Evropě co nejrychleji k zisku,\" uvedl mluvčí automobilky. Ford má nyní v Německu podle agentury DPA kolem 24.000 stálých zaměstnanců.

Společnost Ford dnes v samostatné zprávě oznámila, že celkový plat jejího generálního ředitele Jima Hacketta po zahrnutí základní mzdy, bonusů a akciových odměn se v loňském roce zvýšil na 17,1 milionu dolarů (387 milionů Kč) z 16,3 milionu dolarů v předchozím roce.

Automobilce Ford přitom v loňském roce klesl čistý zisk o více než polovinu na 3,7 miliardy dolarů z předloňských 7,7 miliardy dolarů. V samotné Evropě firma loni vykázala provozní ztrátu 398 milionů dolarů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK