Výrobce chytrých telefonů Xiaomi ztrojnásobil čtvrtletní zisk

19.03.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Šanghaj 19. března (ČTK) - Čínský výrobce chytrých telefonů Xiaomi ve čtvrtém čtvrtletí více než ztrojnásobil čistý zisk na 1,85 miliardy jüanů (více než šest miliard Kč). Oznámila to dnes firma. Zisk tak překonal očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu společnosti Refinitiv odhadovali na 1,7 miliardy jüanů.

Čtvrtletní tržby se zvýšily o 27 procent na 44,4 miliardy jüanů. Nesplnily však očekávání analytiků, kteří je odhadovali na 47,4 miliardy jüanů. Za celý loňský rok firma Xiaomi vydělala 8,6 miliardy jüanů při tržbách 174,9 miliardy jüanů.

Společnost Xiaomi byla založena v roce 2010 a podařilo se jí rychle získat silnou pozici na trhu chytrých telefonů. Kromě těch vyrábí desítky domácích spotřebičů a přístrojů, které lze připojit na internet, včetně skútrů, čističek vzduchu či rýžovarů.

Loni v červenci firma uvedla své akcie na hongkongskou burzu. Šlo o největší primární nabídku akcií v technologickém sektoru od roku 2014, kdy vstoupil na burzu čínský internetový prodejce Alibaba.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK