Koruna oslabila k euru, vliv měly nejistoty kolem brexitu

20.03.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. března (ČTK) - Česká měna dnes oslabila vůči euru o tři haléře na 25,65 Kč/EUR, vliv měly nejistoty kolem brexitu. K dolaru koruna zakončila obchodní den téměř beze změny na 22,59 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online a komentářů analytiků. Britská premiérka Theresa Mayová dnes oznámila, že Británie oficiálně požádala ostatní členské země Evropské unie o prodloužení brexitové lhůty do konce června.

Investoři se do velkého obchodování nehrnuli kvůli nejistotám, jak se dál bude vyvíjet situace kolem brexitu a co přinese večerní oznámení americké centrální banky (Fed) ohledně úrokových sazeb, uvedl hlavní ekonom Komerční banky Jan Vejmělek. \"Koruna pouze lehce ztrácela a vymazala zisky, kterých dosáhla na počátku týdne. Kurz během dne několikrát atakoval 25,66 Kč/EUR,\" doplnil.

Podle hlavního ekonoma Next Finance Vladimíra Pikory dnes českou měnu jednak zasáhla zpráva o brexitu a jednak se zdá, že ubývá lidí sázejících na vyšší úrokové sazby. \"Jinými slovy, koruna je tam, kde byla v pondělí ráno před varováním (člena bankovní rady ČNB Vojtěcha) Bendy, že úrokové sazby letos vzrostou třikrát,\" dodal.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,62 25,65 Kč/USD 22,58 22,59

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK