Získat online půjčku je čím dál tím snazší. Kde a proč vyřizovat úvěr na internetu?

02.04.2019 | , Dotfox
Komerční sdělení


Online půjčka. Někteří ji kvitují, pro jiné představuje noční můru. Není totiž nad to zajít do banky a úvěr si osobně vyřídit.

Jenže ať chcete nebo ne, na pobočce na vás nebudou mít tolik času jako doma, kde si v pohodlí vše přečtete, rozmyslíte a podepíšete. Kdo všechno nabízí online úvěr a proč se mu nevyhýbat?

Online úvěry nabízí nejčastěji nebankovní společnosti jako třeba RazDva půjčka, Home Credit, Kamali, Zaplo.cz nebo Ferratum, najdete je ale v nabídce i celé řady bank, jako je například Hello Bank, MONETA Money Bank, Equa bank, Poštovní spořitelna nebo Raiffeisenbank. U bankovních domů ale obvykle online proces končí osobní návštěvou pobočky, kdy je nutné smlouvu podepsat.

Čas je to nejcennější, co při vyřizování půjčky můžete získat

Největší výhodou online půjčky je čas, kterého se na pobočce při vyřizování úvěru mnohdy nedostává. Před vámi jsou klienti, za vámi jsou klienti, a tak jste podvědomě tlačeni často i do řešení, které pro vás nemusí být tím nejlepším.

Navíc není výjimkou, že především u některých nebankovních společností si ani nestihnete v klidu prostudovat smlouvu. Od takových poskytovatelů ale dejte raději ruce pryč. Vždy je totiž nutné vědět, co podepisujete. Pokud napoprvé všemu nerozumíte, přečtěte si smlouvu znovu, nebo se o ní poraďte s odborníky.

Jaké jsou výhody vyřízení úvěru na internetu?

Sjednat online půjčku není vůbec složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. Formulář umístěný na webových stránkách úvěrového poskytovatele, vás intuitivně provede až ke zdárnému konci. A proč online sjednání půjčky nezatracovat? Výhod to má hned několik.

  1.  Úvěr vyřídíte pohodlně odkudkoliv, kde je přístup k internetu.
  2.  Nejste vázáni otevírací dobou, půjčku si tak sjednáte třeba i v neděli večer.
  3.  Na internetu máte čas na porovnání více nabídek, díky tomu zjistíte, zda vámi vybraná půjčka je výhodná či nikoliv.
  4.  Po výběru půjčky si můžete ověřit výši splátek v online kalkulačce a nespoléhat se tak jen na slova bankéře.
  5.  Díky neomezenému času nemusíte chvátat s přečtením smlouvy, v klidu si ji projdete a vše si necháte projít hlavou.
  6.  Online úvěry jsou většinou doménou nebankovních společností, a tak je u nich větší šance na úspěšné schválení i u rizikovějších klientů.

Poslední výhoda vám ale může nepěkně zavařit, proto také k online půjčce přistupujte s velkou obezřetností, vybírejte ji jen od ověřených poskytovatelů a volte ji jen v nejnutnějších případech. Na koupi nového telefonu, zaplacení letní dovolené nebo úhradu stávajícího dluhu rozhodně není tím pravým řešením.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení