Citic Group přejmenovala CEFC Europe na CITIC Europe Holdings

15.04.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. dubna (ČTK) - Skupina CITIC Group, která dokončila v minulém týdnu akvizici bývalé společnosti CEFC Group (Europe) Company a veškerých jejích aktiv, přejmenovala tuto firmu na CITIC Europe Holdings. Předsedkyní představenstva společnosti zůstává Sia Žen a místopředsedou představenstva Jaroslav Tvrdík. ČTK o tom dnes informoval ředitel komunikace CITIC Europe Holdings Pavel Bednář.

Členy dozorčí rady jsou Čchiang Ťia-ning a Ming Li. Z pozice člena představenstva byl odvolán Chan Chauto. Akcionář CITIC Europe Holdings, kterým je společnost Rainbow Wisdom ze skupiny CITIC Group, připravil dlouhodobý rozvoj aktiv firmy. \"CITIC Group je jedna z největších čínských firem a chceme využít jak naše vlastní aktiva, tak spolupráci s našimi obchodními partnery v Číně a v dalších zemích světa k plnému využití potenciálu našich českých firem,\" uvedla Sia Žen.

Skupina CEFC China, do které CEFC Europe patřila, v ČR vlastní podíly například ve společnostech Travel Service, Médea a Empresa Media a část podílu v Pivovarech Lobkowicz. V Česku CEFC Europe spravovala aktiva přes 1,5 miliardy eur (39 miliard Kč).

Původně soukromá skupina CEFC loni kvůli vysokému zadlužení upadla do problémů. Po překotném vývoji na jaře 2018 výkon akcionářských práv nad CEFC Europe převzala CITIC Group, která je státní firmou. Celou transakci se podařilo uzavřít právě nyní a CITIC se tak stal akcionářem firmy.

CITIC Group byla založena v roce 1979 jako první čínská investiční firma s cílem přilákat zahraniční kapitál a zavádět nejnovější mezinárodní postupy do fungování a řízení podniků. Je hlavním sponzorem čínské fotbalové Superligy a své aktivity rozvíjí ve více než stovce zemí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK