Členem rady ERÚ bude Havel z MPO, předsedou Pokorný

15.04.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. dubna (ČTK) - Pátým členem rady Energetického regulačního úřadu (ERÚ) dnes vláda schválila ředitele odboru elektroenergetiky a teplárenství ministerstva průmyslu a obchodu Ladislava Havla. Zároveň vláda jmenovala předsedou rady dosavadního člena Jana Pokorného. Na tiskové konferenci po jednání vlády o tom informoval premiér Andrej Babiš (ANO). Návrhy kabinetu předložila končící ministryně průmyslu Marta Nováková (za ANO).

Místo v pětičlenné radě úřadu se uvolnilo na konci listopadu loňského roku, kdy rezignoval tehdejší předseda rady Vratislav Košťál. Odůvodnil to vzájemnými spory členů rady. Košťál přitom v polovině minulého roku nahradil Vladimíra Outratu, který zůstal řadovým členem. Vedle něj jsou v radě Vladimír Vlk, Jan Pokorný a Rostislav Krejcar.

Členy rady ERÚ jmenuje a odvolává vláda na návrh ministerstva průmyslu a obchodu, plně obsazená má pět členů.

Ministerstvo průmyslu a obchodu v prosinci 2018 vyhlásilo výběrové řízení na obsazení uvolněného místa. Zájemci se mohli hlásit do konce letošního ledna. Někteří energetici mimo záznam kritizovali, že výběr nového člena trvá neúměrně dlouho.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK