Slovenská divize Volkswagenu zvýšila produkci automobilů

17.04.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 17. dubna (zpravodaj ČTK) - Slovenská divize německé automobilky Volkswagen loni zvýšila produkci aut meziročně o 12,8 procenta na 408.208 vozů. Letošní rok označila za klíčový pro budoucnost bratislavské továrny v rámci koncernu, která chce získat produkci dalšího modelu. Informovali o tom dnes zástupci společnosti Volkswagen Slovakia.

Bratislavská továrna Volkswagenu je z hlediska produkce největší ze závodů celkově čtyř automobilek, které v zemi montují vozidla. Slovensko je v přepočtu na obyvatele největším výrobcem aut na světě, automobilový průmysl je hlavním tahounem slovenské ekonomiky.

Volkswagen na Slovensku vyrábí sportovně užitková vozidla a také malé automobily Škoda Citigo, Seat Mii a Volkswagen up!. Loni do výrobního portfolia slovenské továrny Volkswagenu přibyly nový model Audi Q8 a nová generace modelu Volkswagen Touareg.

Obrat slovenské divize Volkswagenu loni stoupl o více než třetinu na 10,4 miliardy eur (266 miliard korun). Její zisk před zdaněním vzrostl o čtvrtinu na 301 milionů eur (7,7 miliardy Kč).

Kromě Volkswagenu mají své továrny na Slovensku také automobilky Jaguar Land Rover, Kia Motors a skupina PSA.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK