D1 u Velkého Beranova stojí v obou směrech kvůli bourání nadjezdu

19.04.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Velký Beranov (Jihlavsko) 19. dubna (ČTK) - Dálnice D1 je v opravovaném úseku mezi Velkým Beranovem a Měřínem v obou směrech uzavřená kvůli bourání nadjezdu na 121. kilometru u Kozlova. Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) skončí omezení v sobotu v 10:00. Policie dohlíží na provoz na dálnici i objízdné trase vedoucí především po silnici II/602. Její hlídky jsou i na křižovatkách v Měříně a Velkém Beranově.

\"Apelujeme na všechny řidiče, aby dbali pokynů policistů, jezdili opatrně a ohleduplně, aby nedošlo ke zbytečným dopravním nehodám, které by situaci jen zbytečně zkomplikovaly,\" řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Během uzavírky budou stavbaři bourat nadjezd postavený na konci 70. let, vede po něm silnice. Nový nadjezd bude podle mluvčího ŘSD Jana Studeckého řidičům k dispozici na konci letošního roku.

Přípravné práce na demolici omezily provoz okolo 121. kilometru už dnes odpoledne. V každém směru byl průjezdný jen jeden jízdní pruh. Zásadní komplikace to ale nepřineslo. \"Provoz byl slabý, bez kolon, nehod nebo mimořádných událostí,\" řekla Čírtková. Stejné omezení bude spojeno s dokončováním prací. Od sobotního rána do pondělních 14:00 bude znovu průjezdný jen jeden jízdní pruh každým směrem.

Demolice nadjezdu souvisí s rekonstrukcí tohoto úseku dálnice mezi Velkým Beranovem na Jihlavsku a Měřínem na Žďársku, již ŘSD zahájilo počátkem tohoto měsíce. Zakázku za 1,888 miliardy korun bez daně dostaly firmy Strabag, Metrostav a Eurovia CS. Práce na těchto 14,7 kilometru dálnice D1 mají být hotovy do listopadu 2021.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK