Samsung odložil zahájení prodeje ohebného telefonu Galaxy Fold

22.04.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Soul/San Francisco 22. dubna (ČTK) - Jihokorejská společnost Samsung Electronics se po zprávách o problémech s displejem rozhodla, že ohebný smartphone Galaxy Fold zatím na trh neuvede. Firma tak dnešním oznámením potvrdila informace zdrojů. Nový telefon v ceně 1980 dolarů (zhruba 45.000 Kč) se měl už v pátek začít prodávat ve Spojených státech, o týden později se měl objevit i na pultech obchodů v Evropě.

Společnost na konci minulého týdne oznámila, že obdržela několik zpráv o závadě displejů u vzorků přístroje Galaxy Fold. \"Abychom plně vyhodnotili tuto zpětnou vazbu, rozhodli jsme se odložit uvedení telefonu Galaxy Fold na trh,\" uvedla dnes firma. Dodala, že nový termín plánuje oznámit \"v příštích týdnech\".

Složený telefon Galaxy Fold má úhlopříčku 4,6 palce (11,7 centimetru). Po rozložení se změní v podstatě v malý tablet s úhlopříčkou 7,3 palce (18,5 centimetru).

Zprávy o závadách displeje nového telefonu vyvolaly vzpomínky na Samsung Galaxy Note 7, jehož prodej před třemi lety skončil fiaskem. Baterie a konstrukční problémy způsobily, že přístroj v některých případech začal hořet nebo explodoval. To donutilo Samsung stáhnout model z trhu a ukončit jeho prodej.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK